Waarom gedragstherapie?
Sommige katten kunnen gedrag gaan vertonen wat onprettig of lastig is voor u of uw kat. Denk bijvoorbeeld aan:
– onzindelijkheid
– agressie
– angst
– krabben op ongewenste plekken
– kaallikken
– sproeien
– niet kunnen omgaan met de andere kat(ten) in het huishouden
– en nog veel meer..
Mijn doel is om uit te zoeken waar het gedrag precies vandaan komt. Ik kan u helpen begrijpen waarom de kat bepaald gedrag vertoont en wat u er aan kunt doen om het ongewenste gedrag eventueel op te lossen. Ik ben een gediplomeerd gedragstherapeut, mijn diploma vindt u onderaan deze pagina.
Hoe gaat het in zijn werk?
Na telefonisch of via mail besproken te hebben wat het probleem is en wat u van mij kunt verwachten, krijgt u een online vragenlijst toegestuurd. Deze vragenlijst is uitgebreid en helpt mij om me goed voor te bereiden.
Hierna volgt een huisbezoek, dit duurt gemiddeld 1,5 á 2 uur. Tijdens het huisbezoek stel ik nog een hoop vragen. Ook geeft een huisbezoek mij de kans om de leefomgeving van uw kat(ten) te zien en eventueel het probleemgedrag (dit laatste is niet altijd mogelijk en niet noodzakelijk).
Na het huisbezoek kan het zijn dat ik u al direct mijn advies of een aantal tips geef. Het kan ook zo zijn dat ik iets meer tijd nodig heb om me te verdiepen in het probleem alvorens ik advies geef. In beide gevallen krijgt u uiterlijk 2 weken na het huisbezoek een adviesverslag. Hierin staat alle advies uitgebreid beschreven.
Zo’n 2 weken na het advies hebben we weer contact om te horen hoe het gaat, indien nodig kan het advies dan nog iets aangepast worden. In de 3 maanden na het huisbezoek heeft u recht op (telefonische) begeleiding bij het uitvoeren van het advies.
In veruit de meeste gevallen is ongewenst gedrag goed te verhelpen!
Dit is ook afhankelijk van een aantal factoren zoals het soort probleem, de duur van het probleem, omgevingsinvloeden, fysieke invloeden en het opvolgen van het advies.
Twijfelt u of gedragstherapie nodig is? Neem gerust contact met me op!
Ik geef ook advies wanneer (nog) geen sprake is van probleemgedrag.
Kijk hiervoor bij “Preventief Advies“.