Voorstellen

Mijn naam is Eefje van Leijden. Ik woon samen met mijn man Wouter, honden Teun en Hannah, en katten Karel en Japie in Obdam.

Toen we gingen samenwonen wilde mijn partner graag een kat. Hij was er mee opgegroeid en miste een kat in huis. Ik, niet opgegroeid met katten, was sceptisch. In mijn ogen waren katten onvoorspelbaar en te zelfstandig. Na lang wikken en wegen besloten we toch een kat uit het asiel te halen. Het werd een lieve, oude, roodharige kater: Kobus.

Toen kwam ik er achter dat ik er ontzettend naast zat. Kobus was lief, aanhankelijk, slim, eigenwijs, en nog veel meer. Overal waar ik ging, ging Kobus. Zelfs autoritjes waren voor hem een gezellig uitje. Kobus opende mijn hart voor de kattenwereld.

Na Kobus volgde er meer katten op leeftijd: Nina, Noortje, Dirk en Jannie. Weer zulke verschillende karakters waar veel van te leren is. Nina en Noortje; 2 pittige zwerfkatjes die nog veel moesten leren. Jannie; een piepklein katje die (doordat ze op straat was gezet) vertoefde bij de lokale dierenwinkel en brillenzaak. En Dirk, een lieve, oude, gezellige knuffelkater.

Inmiddels hebben wij Karel en Japie mogen verwelkomen in ons huis. Beide zijn op zeer jonge leeftijd gevonden op straat en mochten rond de 11 weken oud bij ons komen wonen. Het is dus een gezellige beestenboel bij ons thuis!

Ik heb erg veel geleerd van deze prachtige dieren. Ze hebben stuk voor stuk flink wat bij me losgemaakt.

Naarmate mijn interesse en liefde voor katten groeide besloot ik dat ik het hier niet bij moest laten. Ik wilde hier mijn werk van maken.

Zodoende ben ik, naast oppassen, aan de slag gegaan met de 3-jarige opleiding op HBO niveau tot Gedragstherapeut voor Katten bij Tinley Academie. Deze opleiding heb ik met succes afgerond en vanaf maart 2020 kan ik mezelf met trots een gediplomeerd gedragstherapeut noemen. Tegenwoordig ben ik ook parttime werkzaam als dierenartsassistente, iets wat ik ook ontzettend leuk vind.

Helaas komt het ook voor dat mensen lastig gedrag ervaren bij hun kat(ten). Denk hierbij aan angst, agressie, onzindelijkheid en andere problemen die het leven voor de kat en/of eigenaar een stukje lastiger maken. Gedragstherapie kan helpen om uw kat beter te begrijpen en de situatie weer aangenaam te maken. Meer hierover kunt u lezen bij “Gedragstherapie“.

Is er meer dat u over mij wilt weten? Neem gerust contact met me op.

Kobus1

Kobus, de kat die mijn leven heeft veranderd.